Keksići s nutelom

Ovo je verzija linzer keksa punjenih s nutelom. Djeca najviše vole baš te!

linzeri

Sastojci

  • 250 g oštrog brašna
  • 150 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • 80 g šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g Rama margarina
  • 1 jaje
  • Nutela

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, i mljevene bademe. Dodajte jaje i margarin pa umijesite tijesto. Ostavite da odstoji 30 minuta na hladnom mjestu.

 

Razvaljajte tijesto na tanko pa utisnite kalupe. Najbolji kalupi su oni koji odjednom režu keks sa rupicom i keks bez rupice, u paru. Na taj način ne morate brojati kako bi imali jednak broj keksa s rupicom i bez. Kekse položite na masni papir i pecite na 170 °C 10-ak minuta. Ovi keksi moraju ostati svijetli. Zato se peku na nižoj temperaturi i čim malo počnu mijenjati boju, vade se van. Pustite ih u tepsiji da se malo hlade, a onda kekse bez rupice premažite nutelom i spojite ih s keksima koji imaju rupicu.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/6