Keks 25

Možete odmah pogađati zašto se tako zovu. Pa da, svi sastojci počinju s 25. Ne možete pogriješiti i zaboraviti. 

 

Keksi su od zobenog brašna i oraha. Povezuje ih maslac, jaje i nerafinirani šećer od šećerne trske. Taj šećer daje onu specifičnu ljepljivu konzistenciju. Zobeno brašno je bezglutensko pa možemo reći da su ovo bezglutenski keksi. Ipak, zbog uvjeta proizvodnje u zobenom brašnu se mogu pronaći tragovi pšenice.

zobeni keksi

Sastojci

  • 25 dag zobenog brašna
  • 25 dag mljevenih oraha
  • 25 dag svijetlog šećera od šećerne trske
  • 25 dag maslaca
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 1 mala žločica sode bikarbone

zobeni keksi

Suhe sastojke dobro pomiješajte i dodajte jaje i omekšali maslac. Umijestite tijesto i od tijesta radite kuglice koje stavljate na masni papir. Drškom nekog kuhinjskog alata napravite središnju rupicu koju ćete nakon pečenja puniti pekmezom od marelice.

keksi 25

Ovako to izgleda nakon pečenja. Najviše mi se sviđa način na koji se ovi keksići raspuknu!

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/4