Jagodna panna cotta

Sastojci

  • slatko vrhnje - 1 litra
  • šećer - 2-3 žlice
  • želatina u listićima - 8 listova
  • vanilin šećer - 2 paketića
  • nasjeckane jagode - 2 čaše

Malo zgrijte slatko vrhnje. Namočite želatinu u vodu po receptu s ambalaže (otprilike 5 min). U toplo vrhnje dodajte običan šečer, vanilin šećer i namočenu želatinu. Važno je samo da se vrhnje malo zagrije da se želatina može otopiti . Nemoje ni slučajno previše zagrijavati vrhnje! Umiješajte nasjeckane jagode, smjesu izlijte u kalup i stavite u frižider. Potrebno je otprilike 4-5 sati da želatina stegne smjesu. Nakon nekoliko sati već ćete moći fino rezati šnite ovog deserta. Pripravite domaći karamel i prelijte desert.

Izuzetno izgleda kao što je i izuztenog okusa!!



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/12