Francuski krumpir

Francuski krumpir je vrlo ukusno jelo. Gurmanski je i  jednostavno zamišljeno. Baš se vidi da je stiglo iz francuske kuhinje i jako se lijepo udomaćilo kod nas. Ovom jelu morate dodati neku sirovu salatu i onda je to kompletan ručak. U ovom jelu je bitno da krumpir kuhate u kori jer je onda znatno ukusniji. Osim toga, za ovo jelo je bitno da imate ukusne kobasice, i to onaj tip suhih kobasica s crvenom paprikom (nešto kao srijemska kobasica i slično). Fini okus dimljenih kobasica će najviše doprinijeti mirisu jela i zajedno s jajima, vrhnjem i krumpirom stopiti se u zamamnu cjelinu. Također, jaja ne bi trebala biti do kraja skuhana. Ne bi trebala biti mekana, ali ne bi trebala biti niti sasvim suha i tvrda, negdje između.

 

Sastojci

  • 15 dag suhih kobasica
  • 1 kg krumpira 
  • 5 jaja
  • krušne mrvice
  • sol i papar
  • 5 velikih žlica maslaca
  • 3 dcl kiselog vrhnja

Vatrostalnu zdjelu namažite maslacem i pospite krušnim mrvicama. Krumpire kuhajte s korom. Kada budu na pola kuhanja, ogulite ih i narežite na ploške. U vatrostalnu zdjelu položite prvi red ploške krumpira. Zatim stavite kuhana jaja također narezana na ploške. Dodajte sol, papar i narezane kobasice. Dodajte na to par žlica kiselog vrhnja.  Zatim dodajte drugi red ploški krumpira, pa ponovite nadjev od jaja, soli, papra, kobasica. Sve zalijte rastopljenim maslacem i ostatkom vrhnja. Pospite krušnim mrvicama. Zapecite u pećnici na 200 °C pola sata.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/2