Fini kelj

Zvuči čudno, ali da, i kelj može bit fin! Zimi gotovo da i nemamo previše izbora, pa moramo koristiti ovu namirnicu. Kelj i zimi raste vani i zato je zdraviji kao prirodna zimska namirnica. Morate jako paziti kako ga spremate da bi bio ukusan i da ga ukućani ne počnu odbijati. Tajna je u tome da najprije do pola skuhate krumpir i u tu vodu ubacite narezani kelj. Kratko još prokuhate i izlijete vodu. Time ublažavate jaki okus kelja. Za to vrijeme popržite malo luka i slanine. Dodate nasjeckanu mrkvu, crvenu papriku, sol, papar i pire od jednog krumpira.  Krumpirom ćete zgusnuti varivo umjesto zaprške. Vratite kelj i krumpir i dodate potrebnu količinu tekućine. Kuhate kratko, niti 10 minuta. Kelj ne smije biti raskuhan, moraju se jasno vidjeti komadi.

kelj

Sastojci

  • glavica kelja
  • 1 luk
  • 2 krumpira
  • 3 - 4 mrkve
  • narezane slanine
  • crvena mljevena paprika
  • sol i papar


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9