Džem od smokava sa crnim vinom

Sastojci

  • 1 kg smokava
  • 700 g šećera
  • 2 dl crnog vina
  • 3 žlice ruma
  • malo limunove korice, možete ubaciti i malo lavandinih cvjetića

đem od smokava

Svježe smokve samo obrišite i stavite u posudu. Pospite šećerom i zalijte vinom te kuhajte dok smokve ne omekšaju (oko 20 minuta). Na kraju dodajte rum i koricu limuna. Punite u staklenke i dobro zatvorite.

Ovo je izuzetna delicija za zimske dane.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1